Lentotarjoukset – Löydä ja varaa lennot edullisesti täältä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Lentolippujen dynaaminen hinnoittelu voi tuntua kuluttajasta monimutkaiselta, kun algoritmit muuttavat hintoja jatkuvasti.

Edullisen lennon varaaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa seuraavien vinkkien avulla! Paljastamme tässä artikkelissa mm. milloin on tutkitusti halvin ajankohta varata lennot tulevalle reissulle!

Tärkeimpiä vaiheita edullisten lentojen löytämisessä on vertailu, joustavuus ja hyvä suunnittelu.

Ota avuksesi nämä vinkit ja erilaiset vertailusivustot seuraavaa unelmiesi lomamatkaa varatessasi!

Löydä halvimmat lentotarjoukset täältä!

1. Ole joustava

Jotta voisit löytää parhaat mahdolliset tarjoukset lentolipuista, on lentolippujen varauksessa oltava joustava. Lentolippujen hintaan vaikuttaa määränpää, päivämäärät ja kellonajat. Jos olet valmis joustamaan päivämäärien ja aikojen suhteen, voit säästää isoja summia lentojen hinnoissa.

Lentoja vertaillessa kannattaa myös huomioida eri lähtökentät. Suomesta matkustettaessa kannattaa myös tarkistaa Helsinki-Vantaan lisäksi esimerkiksi Tampereen, Turun tai muiden paikkakuntien lentokentät. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Ryanair lentää Suomesta Helsingin lisäksi Tampereelta, Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä useisiin kohteisiin Euroopassa.

2. Suunnittele etukäteen

Tee matkasuunnitelmasi valmiiksi vähintään 3 kuukautta ennen matkaa ja seuraa tarkasti lentojen hintoja eri nettisivuilla ja varaa lippusi viimeistään 7 viikkoa ennen matkaasi.

Momondon tekemän tutkimuksen mukaan lentojen hinnat Euroopan kohteisiin ovat halvimmillaan 63 päivää ennen matkaa, muualle maailmaan 51 päivää ennen lähtöpäivää. Halvin matkustuspäivä on analyysien mukaan tiistai. Kalleimmat matkustuspäivät puolestaan ovat

lauantai ja sunnuntai.

3. Hyödynnä lentohaku ja -vertailusivustoja

Ei kannata tyytyä varaamaan suorilta käsin ensimmäiseltä vastaantulevalta sivustolta, vaan käytä hyväksesi lentohaku ja -vertailusivustoja.

Joskus kannattavaa voi myös olla varata lento + hotelli -paketti pelkkien lentojen ja hotellin erikseen varaamisen sijaan.

Parhaat lentojen (+hotellien) vertailusivustot:

Momondo

Momondo auttaa sinua löytämään ja vertailemaan yli tuhannen lentoyhtön ja matkantarjoajan lentoja, jotta löytäisit parhaat hinnat! Kätevä pylväsdiagrammi esittelee hinnat eri päivinä ja voit lajitella hakuehtosi haluamallasi tavalla, esimerkiksi halvimman, sopivimman tai nopeimman lennon mukaan.

Ebookers

Matkailusivusto, jossa voit varata lennot, hotellit ja vuokra-autot samasta paikasta! Voit säästää jopa 15 %, kun varaat lennot+hotellin samaan aikaan.

Expedia

Matkailusivusto, jossa suunnittelet ja varaat matkasi helposti. Voit säästää rahaa yhdistämällä varaukseen lennot, hotellin ja autonvuokrauksen!

SkyScanner

Matkailusivusto, jossa löydät parhaat lento ja hotellit tarjoukset.

4. Hae incognito-tilassa ja etsi halpoja lentoja

Oletko koskaan miettinyt, että joka kerta kun etsit lentohintaa, hinta nousee toistuvasti? Se johtuu selaimesi evästeistä, jotka tallentavat antamasi tiedot. Tämän skenaarion välttämiseksi käytä aina incognito-tilaa ennen lentohaun aloittamista, jotta aiempia tietojasi ei tallenneta eikä hintaa nosteta!

5. Matkusta kevyesti

Yleensä matkalippujen hinnat ovat kalliimpia valitessasi myös ruumaan menevän laukun. Halvimman mahdollisen lentolipun saat matkustaessasi pelkällä käsimatkatavaralla!

Lyhyelle matkalle riittää monesti pelkkä reppu tai lentolaukku mukaan! Myös siirtyminen lentokentällä on nopeaa ja helppoa, kun ei tarvitse mennä odottamaan laukkuhihnalle laukkua lennon jälkeen.

Tarkista lentolippua varatessasi ko. lentoyhtiön käytännöt käsimatkatavaroista!

6. Suora lento vs. lento välilaskuilla

Suora lento saattaa monesti olla kalliimpi kuin välilaskullinen lento. Jos aika ei ole rajoitus ja välilasku jos toinenkaan ei haittaa, voit säästää lentolippujen hinnasta sievoisenkin summan varaamalla lennon välilaskuilla.

Huomion arvoista kuitenkin on, että valitsemalla suoran lennon vaihdollisten yhteyksien sijaan voi vähentää lentomatkansa ilmastopäästöjä.

7. Viime hetken lentotarjoukset

Joskus voit myös löytää erittäin halpoja lentoja juuri ennen reissuasi! Yleensä tällaiset äkkilähdöt ovat matkapaketteja, joihin kuuluu sekä lento että hotelli, mutta myös pelkkiä lentoja on mahdollista löytää todella edullisesti viime hetkellä!

Etsi lomamatkallesi lentojen lisäksi myös edullisia hotellitarjouksia.

Jos päädyt varaamaan lennot, hotellit tai aktiviteetit käyttämällä sinisiä kumppanuuslinkkejämme tai kuvabannereitamme, saamme me pienen provision. Sinulle ei kuitenkaan tule mitään ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos, että tuet Lomallelompsis.com-sivuston toimintaa! 🙂