Haaparanta – Mitä ostaa ja missä kannattaa käydä?

Mitäpä, jos suuntaisit seuraavalle ulkomaanreissulle Ruotsiin, Haaparantaan? Tässä artikkelissa kerromme Haaparannan parhaat shoppailupaikat ja missä Haaparannalla kannattaa käydä.

Koe maailman pohjoisin Ikea, Euroopan suurin karkkikauppa ja majoitu kylpylähotellissa, jossa on maailman suurin sauna!

Et ehkä myöskään tiennyt, että Selviytyjät ja ruotsalainen Robinson on kuvattu Haaparannan saaristossa?

Lomallelompsis teki talvisen reissun Haaparantaan helmikuussa 2022. Lue alta lomallelompsiksen parhaat tärpit Haaparantaan!

Artikkeli jatkuu alla

Löydä parhaat matkatarjoukset !

Artikkeli jatkuu

Missä on Haaparanta?

Kuva: lomallelompsis.com

Ruotsin Haaparanta ja Suomen Tornio muodostavat rajakaupunkien alueen, jossa asukkaita on yhteensä 32 000.

Kaupungit sijaitsevat Tornio-joen varrella Perämeren rannalla. Haaparannalta Ouluun on noin 130 km matka.

Suomesta tultaessa ajetaan sillan yli Tornion rajanylityspisteeltä Ruotsin puolelle. Rajanylityspisteellä ei normaalisti ole sen kummempia rajamuodollisuuksia. (Korona-pandemian aikana rajamuodollisuudet olivat tiukemmat.)

Lue myös: Tukholman rakastetuimmat nähtävyydet – 15 suosikkia

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu

Mitä tehdä ja missä kannattaa käydä Haaparannalla?

Haaparanta on kokoonsa nähden loistava kohde shoppailuun! Haaparannalta löytyy mm. Ikea ja Euroopan suurin karkkikauppa.

Haaparanta ei ole kuitenkaan vain shoppailukohde, vaan upeat vesistöt ja saaristo mahdollistavat myös monipuoliset ulkoiluaktiviteetit.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu

Haaparanta kaupat ja mitä Haaparannalla kannattaa ostaa?

Haaparantaan tullaan yleensä ostamaan nuuskaa, virvoitusjuomia, karkkia ja tietenkin Ikea-juttuja. Haaparannalta löytyy itse asiassa maailman pohjoisin Ikea!

Haaparannalla on useampi Nuuskaa myyvä kauppa. Suosituin niistä on Nuuskakairan Tukku. Nuuskakairan tukussa on myös edullisia virvoitusjuomia. Täältä tulee yleensä napattua matkaan Ramlösan hiilihapotettua vettä, Noccoa ja Pepsi Maxia.

Jos olet perso makealle ja irtokarkkien ystävä, on Haaparanta sinulle unelmien täyttymys. Karkkikaupat Candy World ja Gottebiten tarjoavat valtavan valikoiman irtokarkkeja!

Tornion ja Haaparannan rajan tuntumasta löytyy Rajalla-ostoskeskus, jossa on useita erikoisliikkeitä ja päivittäistavarakauppa K-Citymarket.

Haaparannalta voi myös tehdä hyviä Outlet-löytöjä. Outlet-tarjonnasta vastaavat mm. Peak Performance Outlet, Stadium Outlet ja Haglöfs Factory Outlet!

Kaikki kaupat Haaparannalla ovat lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan, joten niihin on helppo suunnistaa.

Haaparanta karkkikaupat

1. Haaparanta Candy World

Kuva: lomallelompsis.com.

Haaparannalta löytyy Euroopan suurin karkkikauppa Candy World, joka sijaitsee aivan Ikean vieressä. Tämä on siis aivan ykköspaikka, missä Haaparannan reissulla kannattaa käydä!

Karkkien lisäksi on Candy Worldissä myös saatavilla laaja valikoima virvoitusjuomia ja nuuskatuotteita.

Katso lomallelompsiksen Candy World -video täältä!

Candy World Haaparanta aukioloajat: Joka päivä klo 9–19. Katso tarkemmat tiedot aukioloajoista ja poikkeuksista täältä.

Osoite: Norrskensvägen 4, 953 36 Haparanda, Ruotsi

Artikkeli jatkuu alla

Artikkeli jatkuu

2. Haaparanta Gottebiten

haaparanta gottebitten
Kuva: lomallelompsis.com

Toinen iso karkkikauppa on nimeltään Gottebiten, ja se sijaitsee Maxi Ica -päivittäistavarakaupan vieressä.

Gottebitenissä myydään karkkien lisäksi myös virvoitusjuomia ja nuuskatuotteita.

Gottebiten Haaparanta aukioloajat: Joka päivä klo 8–20. Katso tarkemmat tiedot aukioloajoista ja poikkeuksista täältä.

Osoite: Hästskovägen 4C, 953 36 Haparanda, Ruotsi

Artikkeli jatkuu alla

Artikkeli jatkuu

Haaparanta Dollar Store

Haaparanta missä kannattaa käydä
Kuva: lomallelompsis.com

Lomallelompsikselle uusi tuttavuus Haaparannalla oli ruotsalainen Dollar Store -halpakauppaketju. Nimensä mukaisesti täältä löytyi kaikkea halpaa tavaraa, kodin sisustuksesta kosmetiikkaan ja karkkiin.

Tämä oli kuin Kiinan Aliexpress, mutta myymälä-muodossa! Paljon Kiina-tavaraa siis.

Mutta yleisilme oli todella siisti ja täällä oli oikeasti tosi kivoja juttuja! Nyt mukaan tarttui vain pari keittiötarviketta.

Haaparanta Dollar store aukioloajat: Ma–La klo 10–18, Su klo 10–17. Katso tarkemmat tiedot aukioloajoista ja poikkeuksista täältä.

Osoite: Hästskovägen 4, 953 36 Haparanda, Ruotsi

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu

Haaparanta ravintolat

Haaparannan ja Tornion alueelta löytyy useita erilaisia ruokapaikkoja. Halusitpa sitten maistaa esimerkiksi pikaruokaravintola Maxin hamppareita, Ikean lihapullia tai palkittua Hulkoff’s-ravintolan oman tilan ruokaa, täältä löytyy jokaiseen makuun sopiva ravintola!

Pikaruokapaikoista on ehdottomasti mainittava Max-hampurilaisketjun ravintola. Tämä on aina paikka, jonne on Haaparannan reissulla päästävä!

Suosittelemme testaamaan Max Halloumi -hampparia ja sormisyötävistä Västerbottenost-tikkuja.

Osoite: Norra Esplanaden 8, 953 31 Haparanda, Ruotsi

Myös Ikea-ravintola ja sen kuuluisat lihapullat toimivat aina nälkäisille matkalaisille!

Haaparanta (ja Tornio) hotellit

Booking.com


Hotellisuositukset

Cape East -kylpylähotelli Haaparannassa tarjoaa täydellisen irtioton arjesta! Hotellin Spa-osastolta löytyy maailman suurin sauna, jossa on tilaa jopa 150 hengelle. Sen lisäksi Spa-osastolla on muita saunoja, höyryhuoneita, elämyssuihkuja, sekä altaita sisällä ja ulkona.

Cape East – kylpylähotellissa on myös tunnelmallinen ravintola, jossa pääsee maistelemaan perinteisiä makuja modernilla otteella.

Kukkolaforsen Turist & Konferens on konferenssi- ja elämyskeskus 15 km Haaparannalta. Kukkolankosken Turistikeskus ja Konferenssissa on mökkihuoneistoja, joista on näkymä Kukkolankoskelle. Kahdessa mökeistä on myös sviitti.

Kukkolankosken alueella on historiallinen kalastus- ja kulttuurialue, kalastusmuseo, Ruotsin Sauna-Akatemian pääpaikka sekä saunamuseo. Saunamuseon alueelta löytyy yhteensä 14 saunaa. Kukkolankosken konferenssi- ja elämyskeskuksessa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallista kalaa ja muita Tornionjokilaakson erikoisuuksia.

Tornion puolella mielenkiintoinen yöpymiskohde on Boutique Hotel Mustaparta. Tämä ainutlaatuinen hotelli sisältää hyvällä maulla sisustettuja huoneita aina standardihuoneista ylelliseen 120m2 Presidential Suite -sviittiin!

Hotellin alakerrassa sijaitsee Ravintola Mustaparran Päämaja, jossa tarjoillaan aamiaisen lisäksi myös lounasta ja á la cartea.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu

Lomalle lompsis ja nokka kohti Haaparantaa!

Tässä artikkelissa kerroimme, missä kannattaa käydä Haaparannan reissulla.

Haaparanta on loistava matkakohde koko perheelle! Haaparanta sopii niin päiväreissuksi, kuin yöpymistäkin varten. Hotellin voi varata joko Haaparannalta tai Torniosta.

Myös Oulu on vain 130 km päässä, jos haluaakin jatkaa matkaansa Ouluun yöpymään. Tai mitä jos jatkaisitkin matkaa muualle Ruotsiin?

On kiehtovaa, miten kahden maan rajakaupungit elävät niin kiehtovaa yhteiseloa vieri vieren eroavaisuuksistaan huolimatta.

Rajanylityspisteen jälkeen astuttaessa Ruotsin puolelle asia konkretisoituu matkailijalle, kun yhtäkkiä tiekyltit ovat täysin erilaisia, hinnat ovat kruunuissa ja kellokin tunnin suomen aikaa jäljessä!

Mitäpä, jos suunnittelisit shoppailureissun Haaparantaan? Lomallelompsis kuitenkin varoittaa, että paluumatkalla sokerihumala on taattu!

Ootko sä käynyt Haaparannalla?

Varaa lennot ja hotellit sinisten kumppanuuslinkkien tai kuvabannereiden kautta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, että tuet lomallelompsis.com -sivuston toimintaa! 🙂