Autonvuokraus – Löydä parhaat tarjoukset ja vertaile hintoja! (2023)

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Autonvuokraus antaa vapautta liikkumiseen matkakohteessa! Omalla autolla pääset näkemään kaikki haluamasi nähtävyydet, etkä ole sidottu julkisen liikenteen aikatauluihin.

Auton vuokraaminen onnistuu mutkitta, kun vain pidät muutaman tärkeän asian mielessä!

Jaamme seuraavaksi 6 vinkkiä onnistuneeseen autonvuokraukseen.

Löydä vuokra-autotarjoukset!

6 vinkkiä autonvuokraukseen

1. Mieti, minkälaisen auton tarvitset matkaasi varten 

Oletko lähdössä reissuun kahdestaan puolisosi kanssa vai kenties isommalla kaveriporukalla? 

Henkilöautoon mahtuu 5 aikuista, mutta mitenkäs kaikkien matkalaukut ja muut varusteet? Autovuokraamot ilmoittavat yleensä sivustoillaan eri vuokra-autojen maksimi matkustaja- ja matkalaukkumäärän. Tämä kannattaa huomioida, jos auton haluaa käyttöönsä heti lentokentällä ja tarvii matkalaukuille ja muille varusteille tilaa. 

Kannattaa myös huomioida, että 2 pienempää autoa voi tulla edullisemmaksi vuokrata kuin 1 iso. Tämä selviää ainoastaan tekemällä hintavertailuja! Pieni auto on myös monesti paljon näppärämpi pysäköidä. Tämä on melkeinpä elinehto erityisesti monissa eteläisen Europaan matkakohteissa.

Autoja vertaillessa voi hienon ison maasturin vuokraaminen houkutella, mutta autonvuokraus kannattaa aina miettiä käytännöllisistä lähtökohdista. Pieni auto on myös aina edullisempi ja taloudellisempi vaihtoehto.

2. Vertaile hintoja eri varaussivustojen kautta ja tarkista, mitä hintaan tarkalleen sisältyy 

Tarkista hinnan määräytyminen tarvitsemasi vuokra-ajan osalta, sekä minkälainen vakuutus hintaan kuuluu. Tarkista myös mitä mahdollisia lisä-, toimitus- ja palvelumaksuja vuokraukseen kuuluu.

Lisämaksuja muodostuu yleensä mm. lisävarusteista, kuten navigaattorista ja lastenistuimesta. Lisämaksu peritään myös alle 25-vuotiailta sekä mahdollisilta lisäkuljettajilta.

Kannattaa myös tarkistaa sisältyykö ALV (arvonlisävero) vuokrahintaan.

Ota myös jo ennen matkaa huomioon mahdolliset matkareittisi rajaylitykset. Kannattaakin ennen matkalle lähtöä ottaa yhteys autovuokraamoon ja varmistaa onnistuuko vuokra-autolle ajaminen kaikkiin matkareittisi maihin. Yleensä rajanylityksiin tarvitaan erinäisiä lisävakuutuksia. 

Lue myös vinkit kuinka saada lennot edullisesti

3. Tarkista vakuutuksen ehdot

Vuokra-auton hinta sisältää yleensä pelkän perusvakuutuksen. Perusvakuutus kattaa tavallisesti kolarivakuutuksen, kolmannen osapuolen vastuuvakuutuksen sekä varkausvakuutuksen. 

Autovuokraamot tarjoavat vuokrauksen yhteydessä yleensä lisähintaisia vakuutuspaketteja, joko jo netissä tehdessäsi varausta tai viimeistään autoa noudettaessa vuokraamosta. 

Jos mahdollista, valitse kattavin vakuutus ilman omavastuuta. Näin voit rauhallisin mielin nauttia lomasta ja olla streessaamatta, jos jokin vahinko sattuisi.

Lue myös vinkit kuinka saada hotellit edullisesti!

4. Lue sopimus huolellisesti ennen sen allekirjoittamista 

Vaikka varaisit auton ennakkoon netissä, allekirjoitat sopimuksen vasta autoa noutaessasi. Lue sopimus tarkkaan ja kysy tarvittaessa autovuokraamon henkilökunnalta epäselvistä kohdista. 

Varmista, että kaikki sovitut asiat vakuutuksesta on kirjattu ylös.

5. Varaudu maksamaan luottokortilla

Ajokortin lisäksi useimmat autovuokraamot vaativat luottokortin. Luottokortti toimii takuuna siitä, että mahdolliset lisäkulut voidaan periä asiakkaalta jälkikäteen. Joissakin maissa kuljettajalta saatetaan vaatia jopa kaksi eri korttia eri luottokorttiyhtiöiltä, varsinkin jos auto on luksusauto!

Luottokortilla maksaminen antaa myös asiakkaalle turvaa, sillä mahdollisissa ongelmatilanteissa autonvuokraamon kanssa, luottokorttiyhtiöltä voi vaatia rahanpalautusta.

6. Tarkista auto ennen liikenteeseen lähtöä ja palautuksen jälkeen

Tarkista auto ennen kuin lähdet ajamaan. Varmista, että kaikki olmassa olevat viat ja vauriot on kirjattu ylös. Onko ajoneuvon korissa tai ikkuoissa naarmuja, lommoja tai muita näkyviä vikoja?

Autosta kannattaa myös ottaa kuvat noudon ja palautuksen yhteydessä. Näin sinulla on todiste mahdollisten epäselvien tilanteiden varalta. 

Lue myös: Amalfin rannikko – kokemuksia Italian kauneimmasta rannikosta!

Jos päädyt varaamaan lennot, hotellit tai aktiviteetit käyttämällä sinisiä kumppanuuslinkkejämme tai kuvabannereitamme, saamme me pienen provision. Sinulle ei kuitenkaan tule mitään ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos, että tuet Lomallelompsis.com-sivuston toimintaa! 🙂