Hotel Astor Vaasa: Kokemuksia Vaasan upeimmasta hotellista!

Halusin kirjoittaa teille taannoisesta hotellikokemuksestani ihastuttavassa Hotel Astor Vaasassa. Hotel Astor Vaasa on viehättävä ja persoonallinen hotelli Vaasan keskustassa, joka huokuu tunnelmallista vanhanajan henkeä.

Hotel Astorin historia ulottuu aina vuoteen 1909, jolloin hotellirakennus oli voikauppias Laurellin asunto. Käytävillä ja huoneissa voit aistia menneiden aikojen hohdon, ja jokainen yksityiskohta kertoo tarinaa. Rakennuksen arkkitehtuuri on itsessään mestariteos, ja Hotel Astor onkin on yksi Vaasan kauneimmista rakennuksista!

Hotellilla on loistavat asiakasarviopisteet eri varaussivustoilla ja asiakkaat kehuvat etenkin hotellin erinomaista aamiaista, ystävällistä palvelua ja sijaintia. En voi muutakuin yhtyä näihin kommentteihin oman yöpymiskokemukseni perusteella!

Hotel Astor Vaasa kokemuksia

Hotel Astor Vaasa kokemuksia
Kuva: lomallelompsis.com

Asuessani Vaasassa meillä oli ystävieni kanssa tapana käydä Astorissa aamiaisilla ja brunsseilla. Saatoimme istua helposti kaksikin tuntia Astorin kustaavilaistyylisessä aamiaissalissa nauttien buffetpöydän herkuista ja ihanasta tunnelmasta. Hotel Astorin aamiainen onkin tunnetusti Vaasan paras aamiainen.

Vaasassa asuessani en koskaan ehtinyt toteuttaa staycationia tässä kiehtovassa hotellissa. Nyt kuitenkin työmatka vei minut takaisin Vaasaan, ja tiesin heti, missä halusin majoittua. Hotel Astor on minulle enemmän kuin vain hotelli; se on paikka, joka liittyy lämpimiin muistoihin Vaasa-ajoiltani.

Hotel Astor Vaasa sijainti

Kuva: lomallelompsis.com

Hotel Astor sijaitsee aivan Vaasan keskustassa, tarjoten vierailleen loistavan sijainnin ja helpon pääsyn kaikkiin kaupungin tärkeimpiin kohteisiin. Astor sijaitsee heti rautatieaseman ja Matkakeskuksen vieressä, mikä tekee saapumisesta ja lähtemisestä vaivatonta.

Astorin käytävillä kuljeskellessa voi aistia menneiden aikojen hengen, ja ajatus siitä, että tämä rakennus on ollut joskus jonkun koti, on todella kiehtova.

Hotel Astor Vaasa hotellihuoneet

Hotel Astor Vaasa Kokemuksia
Kuva: lomallelompsis.com

Hotel Astorissa on tarjolla 49 huonetta, ja jokainen niistä on ainutlaatuinen sisustukseltaan, tarjoten vierailleen uniikin ja tunnelmallisen kokemuksen. Joissakin huoneissa vieraat voivat nauttia myös omasta saunasta. Astorin Lady- ja Delux-huoneissa on myös oma poreamme, mikä tekee oleskelusta entistäkin ylellisemmän.

Olin onnekas varatessani huonetta Hotel Astorista, sillä sain mahdollisuuden yöpyä unelmoimassani Delux-huoneessa. Tämä huone tarjoaa kaiken mitä voi toivoa rentouttavalta majoittumiselta, mukaan lukien oman saunan ja poreammeen. Tuntui kuin olisin astunut omaan keitaaseeni, missä arki unohtui hetkeksi!

Hotellin aula on pieni ja kodikas, luoden viihtyisän tervetulon vierailijoille. Aulan vieressä sijaitsee metsästyshenkinen baari, joka tarjoaa paitsi juomia myös ainutlaatuisen tunnelman. Baarin yhteydessä on myös viehättävä kirjasto, jossa vierailijat voivat uppoutua kirjojen maailmaan. Kirjastoa voi myös varata kokouskäyttöön, mikä tekee siitä monipuolisen tilan erilaisiin tarpeisiin.

Baarin menu tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja, jos nälkä yllättää. Erityisesti suosittelen kokeilemaan talon erikoisuutta, katkarapuvoileipää.

Hotel Astor Vaasa Delux-huone

Hotel Astor Vaasa kokemuksia
Kuva: lomallelompsis.com

Astuessani hotellihuoneeseeni kohtasin erittäin mieluisan yllätyksen, kun avasin oven kylpytilaan. Se ei ollut mikä tahansa kylpyhuone, vaan pikemminkin oma yksityinen Spa-osasto! Poreallas oli huomattavasti suurempi kuin olin osannut odottaa – itse asiassa se oli valtava! Se tarjosi täydellisen mahdollisuuden rentoutumiseen ja hemmotteluun. Sauna taas oli kompakti, mutta juuri sopiva yhdelle tai kahdelle hengelle.

Delux-huoneen kylpyhuone ansaitsee siis täydet pisteet mukavuudesta ja ylellisyydestä. Huone oli muutenkin viihtyisä ja tarjosi kaiken tarvittavan miellyttävään oleskeluun. Kuitenkin, jos jotain negatiivista huoneesta pitäisi mainita, olisi se sänky. Se ei yltänyt huoneen loistavaan maineeseen mukavuuden suhteen.

Hotel Astor Vaasa aamiainen

Kuva: lomallelompsis.com

Hotellin aulaan kantautuu aamuisin ihana vastaleivotun leivän ja juuri paistetuiden vohveleiden tuoksu, joka houkuttelee aamiaistarjoiluiden ääreen.

Hotel Astor on tunnettu herkullisesta aamiaisestaan ja brunssistaan. Hotellin aamiainen kuuluu huonehintaan. Aamiainen tarjoillaan arkisin klo 6.30–10.

Sekä aamiainen että viikonlopun brunssit tarjoillaan valoisassa ja tunnelmallisessa kustaavilaistyylisessä aamiaishuoneessa. Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja niin suolaisen kuin makeankin ystäville. Hotel Astor panostaa lähituotettuun ruokaan ja kasvikset, juustot, maito, munat, sillit, hillot ja marmeladit tulevat paikallisilta toimittajilta. 

Hotel Astor Vaasa aamiainen

Hotel Astor Vaasa kokemuksia
Kuva: lomallelompsis.com

Oli aivan ihana palata Astorin aamiaiselle muutaman vuoden tauon jälkeen ja huomata että täällä oli vielä tarjolla lemppareitani: vohveleita kermavaahdon kera, sekä leipäjuustoa lakkahillolla. Yksi mahtava yksityiskohta Astorin aamiaisessa on myös mahdollisuus tehdä itse vastapuristettua tuoremehua appelsiineista! Todellista arjen luksusta.

Viikonloppuisin Astor tarjoaa myös herkullisen brunssin klo 11.30–13.30. Tämä brunssi on erittäin suosittu paikallisten vaasalaisten keskuudessa, ja paikat varataan usein jo hyvissä ajoin etukäteen. Brunssi on täydellinen tilaisuus viettää rento ja maukas viikonloppuhetki ystävien tai perheen kanssa. Brunssin kruunaa tietenkin lasi kuohuvaa.

Lomalle lompsis ja nokka kohti Vaasaa ja Hotel Astoria!

Hotel Astor Vaasa ylitti kaikki odotukseni tarjoten unohtumattoman kokemuksen. Delux-huone, poreamme ja sauna saivat minut tuntemaan kuin olisin ollut kylpylä-lomalla. Täytyy myöntää, että tämä huone teki minuun suuren vaikutuksen, ja se on ehdottomasti koettava uudestaan!

Erityistä kiitosta ansaitsee myös hotellin henkilökunta ja se, että sisäänkirjautuminen oli nopeaa, helppoa ja vaivatonta. Pysäköinti ei myöskään aiheuttanut ongelmia, sillä hotellin läheisyydessä sijaitseva teatteriparkki tarjosi siihen kätevän ratkaisun.

Haluaisitko sinäkin kokea tällaisen rentouttavan miniloman Hotel Astorissa? Tämä tunnelmallinen hotelli tarjoaa kaiken tarvittavan unohtumattoman majoittumisen ja rentoutumisen takaamiseksi!

Voit varata huoneen täältä.

Tutustu myös Top 10 parhaisiin nähtävyyksiin Vaasassa!

Rate this post

Jos päädyt varaamaan lennot, hotellit tai aktiviteetit käyttämällä sinisiä kumppanuuslinkkejämme tai kuvabannereitamme, saamme me pienen provision. Sinulle ei kuitenkaan tule mitään ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos, että tuet Lomallelompsis.com-sivuston toimintaa! 🙂