Malagan nähtävyydet – Top 7 elämykset

Päivitetty 9.3.2024

Malagan kaupunki on vanha ja kiehtova kaupunki, jonka foiniakalaiset kauppiaat perustivat yli 3000 vuotta sitten. Tässä artikkelissa kerromme tärkeimmät nähtävyydet Malagan reissullesi. Artikkelin lopussa jaamme myös parhaat hotellivinkit Malagaan!

Malaga kuuluu Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueeseen. Muita aurinkorannikon alueeseen kuuluvia maakuntia ovat Cádiz, Granada ja Almería. Nämä aurinkorannikon maakunnat ovat osa Andalusiaa, Espanjan eteläisintä itsehallintoaluetta.

Aurinkorannikolla on yli 160 kilometriä rantaa ja yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, mikä tekeekin siitä kansainvälisesti tunnetun turistikohteen.

Aurinkorannikon kaupunkeja Malagan lisäksi ovat mm. Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Mijas, Torremolinos ja Nerja, jotka ovat kaikki suosittuja loma- ja matkailukeskuksia.

Aurinkorannikolla riittää siis aurinkoa, mutta myös nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Aurinkorannikon alue on erityisesti golfareiden suosiossa, sillä alueelta löytyy yli 90 golfkenttää. Malaga on myös tunnettu Pablo Picasson synnyinkaupunkina!

Löydä parhaat matkatarjoukset!

Malagan nähtävyydet

1. Alcazaba-linnoitus

malagan nähtävyydet
Alcazaban linnoitus. Kuva: lomallelompsis.com

Alcazaba-linnoitus on yksi Malagan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja maamerkeistä. Se sijaitsee keskellä Malagan kaupunkia, Gibralfaro-kukkulan rinteellä. Palatsilinnoituksen rakensivat aikoinaan maurit 1000-luvulla ja se onkin yksi parhaiten säilyneitä linnoituksia maurien hallitsemasta Espanjasta.

Palatsimaisen linnoituksen korkeat kivimuurit ja tornit kätkevät sisälleen upean aikamatkan historiaan. Alcazaban sisäänkäynnin vieressä on Roomalaisen amfiteatteri Teatro Romanon rauniot.

Linnoitus on kesällä auki joka päivä klo 9–20, talvisaikaan klo 9–18. Katso ajankohtaiset aukioloajat Alcazaban kotisivuilta.

Liput opastetulle kierrokselle linnoituksessa alkaen 13 €/hlö. Osta liput tästä.

Osoite: C/ Alcazabilla, 2, 29012 Málaga, Espanja

2. Catedral de Malaga -katedraali

malagan nähtävyydet
Malagan katedraali. Kuva: lomallelompsis.com

Malagan katedraali on upea arkkitehtooninen näky Malagan vanhassa kaupungissa ja se edustaa renesanssi- ja barokkityyliä.

Katedraali kulkee paikallisten parissa kutsumanimellä La Manquita eli ”Yksikätinen daami”, koska katedraaliin oli alun perin tarkoitus rakentaa yhden tornin sijasta kaksi tornia, mutta toisen tornin rakennusurakka keskeytettiin vuonna 1783 rahojen loppuessa.

Katedraalissa toimii myös museo, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin uskonnollisiin esineisiin, maalauksiin, veistoksiin ja kirjoituksiin.

Katedraali on avoinna pääsymaksua vastaan arkisin klo 10–19, lauantaisin klo 10–18 ja sunnuntaisin klo 14–18. Katso lisää tietoa ajankohtaisista aukioloajoista Catedral de Malaga -kotisivuilta.

Osoite: C. Molina Lario, 9, 29015 Málaga, Espanja

Lue myös:

Marbella nähtävyydet – aurinkoa ja luksusjahteja!

Mallorca – suosikkilomasaaren 8 parasta nähtävyyttä

3. Gibralfaron linna (Castillo del Gibralfaro)

malagan nähtävyydet
Gibralfaron linna. Kuva: Wikimedia Commons.

Tämä on ehkäpä Málagan kaikista tunnetuin maamerkki. Gibralfaron muurit kohoavat jylhinä kaupungin yläpuolelle Montes del Malagan vuorijonolla.

Muurit ovat peräisin 1300-luvulta maurien rakentamasta foinikialaisesta linnasta. Gibralfaron huipulta on upeat panoraamanäkymät kaupungin sekä Alboráninmeren ylle.

Kovakuntoisimmat patikoivat koko matkan huipulle. Kiipeämisen huipulle voi aloittaa alhaalta Alcazaba-linnoituksen luota. Gibralfaron huipulle pääsee myös taksilla tai bussilla suoraan.

Osoite: Gibralfaro, 29016 Málaga, Spain

Lue myös: Amalfin rannikko – kokemuksia Italian kauneimmasta rannikosta!

4. Malaguetan ranta

Vain pienen kävelymatkan päässä Malagan vanhastakaupungista sijaitsee Malagan tunnetuin ranta Malagueta. Malagassa onkin helppo yhdistää sekä kaupunki- että rantaloma!

Malaguetan ranta levittäytyy yli kilometrin pituudelle ja siellä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalla on myös leikkipaikkoja lapsille.

Hauska fakta Malaguetan hiekkarannasta on se, että se on tehty Saharasta tuodusta hiekasta!

Osoite: Playa de la Malagueta (Málaga), Espanja

5. Picasso-museo

malagan nähtävyydet
Picasso-museo. Kuva:museopicassomalag.org

Picasso-museo sijaitsee upeassa palatsi Palacio de Buenavistassa. Museosta löytyy Picasson perheen lahojoittamia Picasson töitä lähes 300 kappaletta!

Museo on auki arkisin joka päivä klo 10–19, kesäkuukausina klo 10–20. Katso ajankohtaiset tiedot museon omilta kotisivuilta.

Pääsylippu museoon alkaen 12 €/hlö. Voit ostaa lipun tästä.

Osoite: Palacio de Buenavista, C. San Agustín, 8, 29015 Málaga, Espanja

Lue myös: Kroatia Split nähtävyydet: Muinaisista raunioista upeille rannoille!

6. Centre Pompidou Málaga -museo

malagan nähtävyydet
Centre Pompidou Málaga. Kuva: visitcostadelsol.com

Centre Pompidou -museo sijaitsee suuren värikkään lasikuution alla. Tästä modernin taiteen museosta löytyy Frida Kahlon, Picasson ja Fernand Légerin teoksia.

Museo on avoinna joka päivä klo 9.30–20. Voit katsoa ajankohtaiset tiedot aukioloajoista museon kotisivuilta.

Pääsyliput museolle alken 9 €/hlö. Osta lippu täältä.

Osoite: Pje. del Dr. Carrillo Casaux, s/n, 29016 Málaga, Espanja

Psst! Jos olet museoiden ystävä, Malagasta löytyy myös muita mielenkiintoisia museoita, kuten Lasi- ja kristallimuseo Museo del Vidrio y Cristal de Malaga.

7. Hamam-kylpylä (Hammam Al Ándalus Baños Árabes Málaga)

Täydellisen rentoutumisen tarjoaa käynti Hammam Al Andalus Malagassa. Kylpylässä pääsee pulahtamaan lämpimiin, kylmiin ja kuumiin kylpyihin, sekä rentoutumaan höyrysaunassa.

Kylpyjen välillä voi siemailla minttuteetä oleskelutilassa!

Liput kylpylään alkaen 60 €/hlö. Osta liput tästä.

Osoite: Pl. de los Mártires Ciriaco y Paula, 5, 29008 Málaga, Espanja

Lue myös: Top 5 parhaat loma-asunnot Espanjan auringon alla

Hotellit ja majoitukset Malagassa

Tässä kolme hotellivinkkiä Malagaan!

1. Hotel Brö – Adults Only ☆☆☆

Hotel Brö – Adults Only. Kuva: booking.com

Hotel Brö – Adults Only on aikuisille tarkoitettu hotelli, jossa on kattouima-allas, aurinkoterassi, yhteinen lounge ja puutarha. Joissakin huoneissa myös oma parveke ja premium-huoneissa oma pieni uima-allas!

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Malagassa, kävelymatkan päässä Malagan nähtävyyksiä.

2. H10 Croma Málaga ☆☆☆☆

H10 Croma Málaga. Kuva: booking.com

H10 Croma Málaga on uusi ja moderni neljän tähden hotelli, jossa on ulkouima-allas, terassialue ja kuntokeskus. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Malagan nähtävyyksistä.

3. Only YOU Hotel Málaga ☆☆☆☆☆

Only YOU Hotel Málaga. Kuva: booking.com

Only YOU Hotel Málaga on viiden tähden hotelli, jossa on ulkouima-allas, terassi, ravintola ja kuntokeskus. Hotellin aurinkoterassilta avautuu hulppea näköala kaupunkiin ja merelle! Osassa huoneita on myös oma parveke merinäköalalla.

Hotelli sijaitsee Malagan sydämessä, vain kävelymatkan päässä kaikista nähtävyyksistä.

Booking.com

Malagan aktiviteetit

Etsi vuokra-autot Malagassa

Malagan nähtävyydet kartalla

Lomalle lompsis ja nokka kohti Málagaa!

Aurinkorannikko on suosittu matkailukohde, jonka yli 300 aurinkoista päivää vuodessa houkuttelevat viihtymään.

Aurinkorannikolle suuntaavan kannattaa varata päivä jos toinenkin Malagan kaupunkiin tutustumiseen! Malaga tarjoilee kävijälleen historiaa, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Tässä artikkelissa kerroimme Malagan top 7 parhaat nähtävyydet ja elämykset!

Rate this post

Jos päädyt varaamaan lennot, hotellit tai aktiviteetit käyttämällä sinisiä kumppanuuslinkkejämme tai kuvabannereitamme, saamme me pienen provision. Sinulle ei kuitenkaan tule mitään ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos, että tuet Lomallelompsis.com-sivuston toimintaa! 🙂