Marbella nähtävyydet – aurinkoa ja luksusjahteja!

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Marbella on saanut maineen rikkaiden ja kuninkaallisten lomanviettopaikkana, jossa voi törmätä toinen toistaan kalliimpiin luksushuvipursiin ja urheiluautoihin.

Marbella on todellisuudessa paljon muutakin, kuin rikkaiden luksuskohde. Noin 60 kilometrin päässä Malagasta sijaitseva Marbella on suosittu lomakohde, jossa viihtyy koko perhe! Esittelemme tässä artikkelissa Marbellan parhaat nähtävyydet.

Marbellan ja Aurinkorannikon valttikortti on ympärivuotinen miellyttävän lämmin sää. Talvikuukausina päivälämpötila voi nousta jopa 20 asteen tuntumaan. Alimmillaan talvikuukausina päivälämpötila on 10 astetta.

Marbella ja koko Aurinkorannikko on erityisen suosittu golfaajien keskuudessa. Monesti kuuleekin puhuttavan Costa del Golfista eli Golfrannikosta. Alueelta löytyy lukuisia golf-kenttiä ja leudon sään ansiosta golfaaminen Marbellassa onnistuu talvellakin!

Marbella kutsuu lomailijoita luokseen. Tutustu viehättävään vanhaankaupunkiin, bongaile kalliita luksusjahteja Puetro Banuksen satamassa, ihastele Salvador Dalin veistoksia Avenida del mar -aukiolla, pistäydy museoihin ja nauti aurinkorannikon upean aurinkoisesta säästä ja merellisistä maisemista!

Löydä parhaat matkatarjoukset!

Marbella nähtävyydet

1. Puerto Banus -satama

marbella nähtävyydet
Puerto Banus. Kuva: lomallelompsis.com

Puerto Banus on Marbellassa sijaitseva satama, jossa on huvijahteja, tasokkaita ravintoloita ja kauppoja, sekä ylellisiä yökerhoja. Vuosittain alueella kävijöitä on jopa 5 miljoonaa!

Venepaikkoja satamasta löytyy 915 kappaletta. Näiltä paikoilta ei kuitenkaan ihan mitä tahansa pikku paatteja löydy, vaan täällä parkissa ovat Euroopan hienoimmat luksusjahdit! Puerto Banuksen satamasta voi bongata maailman rikkaimpien veneitä, kuten Saudi-Arabian kuninkaan 65 metriä pitkän jahdin.

Suosittelemme kulkemaan Puerto Banukseen ”Kultaisen mailin” reittiä. Tämä 7 kilometrin pituinen rantareitti kulkee Marbellasta Puerto Banuksen satamaan. Rantareitin varrelta löytyy upeiden maisemien lisäksi luksushuviloita, kuten edellämainitun Saudi-Arabian kuninkaan kesähuvila.

Osoite: Puerto Banús, 29660 Marbella, Málaga, Spain

Lue myös:

Malagan nähtävyydet – Top 7 elämykset

Kroatia Split nähtävyydet: Muinaisista raunioista upeille rannoille!

2. Marbellan vanhakaupunki

marbella nähtävyydet
Marbellan vanhakaupunki. Kuva: lomallelompsis.com

Marbellan vanhakaupunki viehättää ja ihastuttaa matkailijaa. Suloiset pienet kujat valkoisiksi rapattuine taloineen ja kukkaistutuksineen huokuvat historiaa.

Täällä on ihana kierrellä kiireettömästi ja piipahtaa pienissä putiikeissa ostoksilla. Shoppailun lomassa voi myös pistäytyä tapaksille ja lasilliselle viiniä johonkin vanhankaupungin viihtyisistä ravintoloista tai kahviloista.

Osoite: Old Town, 29601 Marbella, Málaga, Spain

3. Plaza de los Naranjos -aukio

Plaza de los Naranjos -aukio. Kuva: Robalito/Shutterstock.

Plaza de los Naranjos tarkoittaa appelsiinipuiden aukiota ja sijaitsee aivan Marbellan vanhankaupungin sydämessä. Nimensä mukaisesti aukion keskellä on appelsiinipuita. Aukio on peräisin vuodelta 1485 ja sitä reunustavat upeat historialliset rakennukset, kuten kuvernöörin talo ja kaupungintalo.

Vanhankaupungin helmiin lukeutuu myös upea Nuestra Señora de la Encarnación -kirkko. Tämä vuodelta 1618 peräisin oleva barokkityylinen rakennus kätkee sisäänsä valtavat viidentuhannen pillin urut.

Ermita de Santiago puolestaan on aukion nurkassa sijaitseva pieni kappeli. Kappelirakennus on Marbellan vanhimman kristillisen seurakunnan kirkko, joka rakennettiin 1500-luvulla.

Osoite: Pl. de los Naranjos, 29601 Marbella, Málaga, Spain

Lue myös:

Amalfin rannikko – kokemuksia Italian kauneimmasta rannikosta!

Mallorca – suosikkilomasaaren 8 parasta nähtävyyttä

4. Parque de la Alameda -puisto

marbella-nahtavyydet
Parque de la Alameda -puisto. Kuva: Cynthia Liang/Shutterstock.

Vanhankaupungin vieressä sijaitsee vehreä Park de la Alameda -puisto, joka on paikallisten suosittu kohtaamispaikka.

Puistosta löytyy suihkulähde, marmoripäällysteisiä kävelyreittejä, sekä upeita käsinmaalatuilla kaakeleilla päällystettyjä penkkejä, jotka esittävät kaupungin historiaa.

Osoite: Av. Ramón y Cajal, s/n, 29602 Marbella, Málaga, Spain

5. Mezquita del Rey Abdulaziz -moskeija

marbella-nahtavyydet
Mezquita del Rey Abdulaziz. Kuva: Caron Badkin/Shutterstock.

Yksi Marbellan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on tämä valkoisena hohtava moskeija.

Mezquita del rey Abdelaziz -moskeija on Saudi-Arabian rakennuttama ja se on nimetty Saudi-Arabian ensimmäisen hallitsijansa mukaan.

Osoite: s 29602, Urb. Lomas Marbella-S, 18, 29602 Marbella, Málaga, Spain

6. Avenida del Mar -aukio

marbella-nahtavyydet
Salvador Dalin patsaita Avenida del Mar -aukiolla. Kuva: Wikimedia Commons.

Tämä upea aukio sijaitsee aivan Alameda puiston vieressä. Aukiota koristavat palmut ja pensasaidat, sekä kymmenen Salvador Dalín pronssiveistosta!

Aukion tuntumassa on paljon kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja.

Osoite: Av. del Mar, 29602 Marbella, Málaga, Spain

Lue myös: Top 5 parhaat loma-asunnot Espanjan auringon alla

7. Delfiinien bongaus veneretkellä

Delfiinien bongausta katamaraaniristeilyllä. Kuva: lomallelompsis.com

Marbella sijaitsee lähellä Gibraltarin salmea, mikä tekee siitä oivan paikan bongata delfiinejä ja valaita.

Delfiinien bongaus onnistuu veneretkillä, joita järjestetään esimerkiksi Puetro Banuksen satamasta.

Suosittelemme! Miltä kuulostaisi 3 tunnin Katamaraaniristeily, jonka aikana on mahdollisuus bongata delfiineitä ja harrastaa vesiurheilulajeja, kuten melontaa, suppailua ja snorklausta? Katamaraaniristeilyyn kuuluu myös snacksit ja juomat. Voit katsoa lisää tietoa katamaraaniristeilystä täältä.

8. Museo Ralli

marbella-nahtavyydet
Museo Ralli. Kuva: Wikimedia Commons.

Museo Rallin taidemuseossa voi ihastella lukuisia nykytaiteen suurteoksia!

Museosta löytyy laaja kokoelma latinalaisen Amerikan ja eurooppalaisen nykytaiteen teoksia.

Museo on auki ti–la klo 10-15 ja sisäänpääsy sinne on ilmainen. Voit tarkistaa ajankohtaiset aukioloajat Museon omilta kotisivuilta.

Osoite: Urb.coral Beach, Rio Verde, N-340, km.176, 29602 Marbella, Málaga, Spain

9. Museo del Grabado Español contemporáeo -museo

marbella-nahtavyydet
Museo del Grabado Español contemporáeo. Kuva: visitcostadelsol.com.

Vanhassa Hospital de Bazanin goottilaisessa sairaalassa sijaitseva Museo del Grabado Español Contemporáneon taidemuseo hurmaa kävijän ainutlaatuisuudellaan!

Yli 4 000 taideteosta ja –esinettä sisältävästä museosta löytyy esimerkiksi Picasson ja Dalín teoksia.

Osoite: C. Hospital Bazán, s/n, 29601 Marbella, Málaga, Spain

lomamökit

Marbella hotellit ja majoitus

Marbellasta löytyy majoituksia moneen lähtöön. Aina tasokkaista hotelleista, budjettiystävällisiin lomahuoneistoihin ja hostelleihin. Jaamme tässä kolme majoitustärppiä seuraavalle lomallesi Marbellaan.

Lomahuoneisto Palm Beach on 45 neliön lomahuoneisto aivan Marbellan keskustassa ja rannan vieressä. Tästä ei lomailu enää helpommaksi mene, kun kaikki on lähellä, kauppoja ja ravintoloita myöten. Lomahuoneisto sijaitsee 8.kerroksessa ja siitä avautuu upea merinäkymä! Talon pihapiirissä on myös uima-allasalue.

Occidental Puerto Banús sijaitsee keskeisellä paikalla Puerto Banúsin keskustassa, vain 300 metrin päässä rannalta. Tässä hotellissa on 2 uima-allasta, yksi aikuisille ja yksi lapsille! Hotellista on lyhyt kävelymatka Puerto Banúsin satamaan, kauppoihin ja ravintoloihin.

Nobu Hotel Marbella on 5 tähden hotelli, joka on tunnettu maailmanluokan palvelustaan! Hotellissa on uima-allas, kuntokeskus, yökerho ja useita ravintoloita. Lähimmälle rannalle on vain 500 metriä.

Booking.com

Marbella aktiviteetit

Marbella nähtävyydet kartalla

Lomalle lompsis ja nokka kohti Marbellaa!

Aurinkorannikon Marbella on tunnettu luksusjahdeistaan ja superautoistaan. On totta, että Marbella huokuu ylellisyyttä ja luksusta, mutta Marbella tarjoaa matkailijalle niin paljon muutakin! Esittelimme tässä artikkelissa Marbellan parhaat nähtävyydet.

Marbellaan matkustettaessa lähin lentokenttä sijaitsee Malagassa. Lentokentältä on bussiyhteyksiä Marbellaan ja muihin Aurinkorannikon kaupunkeihin.

Kaikista kätevintä on kuitenkin ottaa lentokentällä vuokra-auto alle, jolla pääsee Marbellan lisäksi myös kiertelemään Aurinkorannikon muissa kohteissa.

Marbellasta löytyy hyvät ostosmahdollisuudet. Vanhakaupunki kätkee sisäänsä pieniä suloisia putiikkeja ja matkamuistomyymälöitä. Marbellan suurin ja monipuolisin ostoskeskus La Cañada puolestaan sijaitsee ohitustien varrella, noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta. 

Rate this post

Jos päädyt varaamaan lennot, hotellit tai aktiviteetit käyttämällä sinisiä kumppanuuslinkkejämme tai kuvabannereitamme, saamme me pienen provision. Sinulle ei kuitenkaan tule mitään ylimääräisiä kustannuksia. Kiitos, että tuet Lomallelompsis.com-sivuston toimintaa! 🙂